Sedam godina robije ocu zbog držanja ćerke u kadi u stanu na Zvezdari

Uroš P. je za krivično delo nasilje u porodici učinjeno na štetu maloletne ćerke osuđen na kaznu zatvora od sedam godina, a za zlostavljanje i mučenje partnerke na kaznu zatvora od 10 meseci, zbog čega mu je sud izrekao jedinstvenu kaznu od sedam godina i osam meseci.

Tužilaštvo je ranije danas u završnim rečima predložilo da ga sud oglasi krivim i osudi na maksimalne kazne za krivična dela nasilje u porodici prema ćerki i zlostavljanje i mučenje prema svojoj tadašnjoj partnerki Ivani Ž.

Sa druge strane branilac je tvrdio da Uroš P. nije izvršio krivično delo nasilje u porodici, već zapostavljanje i zlostavljanje maloletnog deteta, dok za krivično delo učinjeno prema devojci traži oslobađajuću presudu.

Uroš P. je danas doveden iz pritvora u kom se nalazi od 28. marta 2023. godine.

Njemu se optužnicom na teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta 2023. godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L. P.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I. Ž. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti, obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Nakon što je 24. marta 2023. godine izvršen pretres stana na Zvezdari, u kome je pronađena maloletna oštećena, tužilaštvo je naložilo policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.

(RTS)