Roditelji ubijene dece omogućeno da prate iznošenje odbrane Kecmanovića

To znači da će roditelji moći iz sudnice da prate iznošenje obrana oca i majke dečaka K.K. koji je ubio devet vršnjaka i portira u školi 3. maja prošle godine, a teško ranio nastavnicu istorije.

Ovo suđenje je zakazano za četvrtak i petak kada bi trebalo da otac dečaka K.K. iznese svoju odbranu, a tužilaštvo, branioci, oštećeni i sud da mu postavljaju pitanja. Suđenje se odvija bez prisustva javnosti jer je sud odlučio da isključi javnost sa suđenja iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Inače, jedan od dvojice tužilaca koji je do sada zastupao optužnicu Nikola Uskoković, vraćen je u osnovno tužilaštvo jer je bio upućen na rad u VJT, a procedura izbora u ovo tužilaštvo još nije okončana. Iz tog razloga, po prvi put jednu optužnicu pred sudom će zastupati i Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović koji je bio prisutan u sudnici od samog početka suđenja.

On će takođe postavljati pitanja okrivljenima, potvrđeno je Tanjugu.

Otac dečaka K.K. optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na učenike i čuvara škole iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

(RTS)