Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo transrodne devojke

Pritvor O. D. je produžen da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, potvrdila je za Tanjug portparolka suda Milica Veličković.

Optužnica protiv njega je podneta sudu na potvrđivanje krajem decembra prošle godine.

Prema navodima optužnice, postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 17. i 18. juna u iznajmljenom stanu u centru Beograda u kojem je prijavljeno stanovao, iz niskih pobuda – mržnje i netrpeljivosti na podmukao način, lišio života N. M. (18), sa kojim je prethodno bio u emotivnoj vezi.

To je, kako se sumnja, učinio zbog subjektivnog osećaja izneverenosti i ponašanja N. M. prema okrivljenom, koje je posledica njegove nemogućnosti da prihvati prekid veze i komunikacije i insistiranja oštećene na nastavku veze.

O. D. se tereti da je najpre obnovio kontakt i susrete sa N. M, pa je kritičnog dana zloupotrebio poverenje i emotivnu vezanost tek punoletne oštećene, pozvavši ja da dođe kod njega u stan, gde je sa njom ušao u svađu i fizički sukob, a potom je lišio života tako što joj je električnim kablom stezao vrat.

Nakon toga je telo vukao po drvenom podu galerije, zatim niz stepenice do kupatila, gde je u tuš kabini uz pomoć noža raskomadao telo, a potom delove tela rasporedio u jednu pvc kutiju sa poklopcem, jedno pvc bure sa poklopcem zatečeno u prethodno navedenoj kutiji, jednu pvc kantu zatečenu u tuš kabini i jednu pvc kantu sa slavinom zatečenu u tuš kabini.

Potom je delove tela zalio hemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amfetamin, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen, što je sve pronađeno 6. jula, navodi se u saopštenju VJT.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo Teško ubistvo na podmukao način i iz drugih niskih pobuda, iz člana 114. stav 1, tačka 1 i tačka 5.

Prema pisanju medija, trans devojka Noa Milivojev (18) nestala je 17. juna kada je krenula kod O. D. u čijem stanu je 6. jula pronađeno njeno telo.

(RTS)


Ostavite komentar