Pripremno ročište Gavrilu Milosavljeviću iz Istoka, izjasnio se da nije kriv

Na optužbe tužilaštva da je navodno počinio ratne zločine tokom sukoba na Kosovu i Metohiji, Gavrilo Milosavljević iz Istoka izjasnio se da nije kriv.

Milosavljević se izjasnio da nije kriv pred sudskim većem na pripremnom ročištu u Osnovnom sudu u Prištini nakon čitanja optužnice.

Prvo pojavljivanje Milosavljevića pred sudom događa se godinu dana nakon hapšenja i to pošto je legalizovao pitanje vlasništva svog stana u Istoku, dobijajući od lokalnih službi posedovni list.

Gavrilo Milosavljević je posle 1999. godine redovno dolazio u Istok u potrazi za nestalom majkom, a istovremeno je započeo povraćaj stana u majčinom vlasništvu.

Optužen je da je navodno bio učesnik u masovnim ubistvima zatvorenika albanske nacionalnosti u zatvoru Dubrava 1999. Godine. Tada je prema tvrdnjama tužilaštva ubijeno 109 zatvorenika a 108 ranjeno.

Milosavljevića brani advokat Dejan Vasić koji najavljuje predaju prigovora povodom nekih dokaza, koji su, po njemu, nezakonito pribavljeni u pogledu same osnovane sumnje i svega ostalog što, kako tvrdi, optužnici nedostaje.

Vasić je na ročištu ukazao da je „prostim čitanjem tri izjave jedinog svedoka moguće zaključiti neke stvari o njegovom kredibilitetu“.

„Možda je ipak potrebno da se taj jedan svedok sasluša pa da svi mi koji budemo prisutni i koji budemo videli, možda drugačije sagledamo sve ove stvari koje se čine sada bombastičnim“, rekoa je Vasić po okončanju ročišta.

Zatražio je ublažavanje mere pritvora za Milosavljevića, iako, kako dodaje, zna da taj zahtev neće biti prihvaćen.

(RTS)


Ostavite komentar