Preduzete mere za utvrđivanje odgovornosti za potonuće novobeogradskog splava

Tužilaštvo u saopštenju navodi da je dalo nalog nadležnoj policijskoj upravi da preduzme sve mere iz svoje nadležnosti, uključujući prikupljanje neophodnih obaveštenja od građana koji su bili na splavu i materijalnih dokaza.

U saopštenju se dodaje da će, kada to bude fizički moguće, biti naloženo i da se izvrše neophodna veštačenja u cilju utvrđivanja stabilnosti pristupnog mosta, kompletne platforme i vezova.

Takođe, dat je nalog nadležnim inspekcijama da se utvrdi da li je navedeni splav imao sve neophodne dozvole i da li je broj ljudi koji je posetio splav u skladu sa propisima. 

Tužilaštvo navodi da su svi nalozi dati u cilju utvrđivanja postojanja krivičnog dela i odgovornosti lica koja su u trenutku nezgode bili vlasnici ili zakupci objekta.

Naloženo je da se utvrdi i identitet osoba za koje postoji sumnja da su učestvovale u tuči koja se desila neposredno pre nego što je splav potonuo, kao i da se pribave svi video-zapisi sa lokalnih objekata.

Prvo osnovno javno tužilastvo će, nakon toga, navodi se, doneti konačnu odluku protiv koga i za koje krivično delo će MUP podneti krivičnu prijavu, a dežurni javni tužilac će nastaviti u saradnji sa nadležnom policijskom upravom da preduzima sve dalje neophodne dokazne radnje.

(RTS)


Ostavite komentar