Predložen pritvor za trojicu od devetoro osumnjičenih za eksploziju u Zemunu

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu, devetoro osumnjičenih je iznelo svoje odbrane, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor trojici osumnjičenih da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

„Pritvor je predložen za Lazara D, direktora firme ‘Inter comunnications’ iz Beograda koja je glavni izvođač radova, Aleksandra R. direktora firme ‘Oza pe’ iz Pećinaca koja je podizvođač radova i radnika te firme Krstu K.“, navodi se u saopštenju.

Ostalim osumnjičenima je ukinuto zadržavanje i oni će se u daljem toku istrage braniti sa slobode, dodaje se.

„Svim osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom izazivanje opšte opasnosti“, navodi se u saopštenju.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, investitor, preduzeće A1, angažovalo je firmu „Inter comunnications“ iz Beograda kao glavnog izvođača radova na postavljanju instalacije za optičke kablove tog mobilnog operatera, a ta firma je angažovala firmu „Oza pe“ iz Pećinaca kao podizvođača.

Radnici preduzeća „Oza pe“ su, navodi se, između 8. i 10. novembra prilikom izvođenja radova oštetili instalacije za transport prirodnog gasa, o čemu nisu obavestili nadležni organ – preduzeće „Srbija gas“.

„Zbog propusta u obaveštavanju nadležnih i neblagovremenog i nestručnog saniranja oštećenja, došlo je do nekontrolisanog širenja gasa, što je za posledicu imalo gasnu eksploziju u kući u Ševinoj ulici, u kojoj je stradao S. Lj, a B. Lj. zadobila teške telesne povrede opasne po život“, zaključuje se u saopštenju. 

(RTS)


Ostavite komentar