Potvrđena optužnica protiv instruktora jahanja iz Beograda

Na rešenje Višeg suda u Beogradu, kojim se potvrđuje optužnica protiv M. Đ. (68), postoji pravo žalbe. Instruktor jahanja konjičkog kluba u Beogradu nalazi se u pritvoru od hapšenja 13. septembra prošle godine.

Pritvor mu je poslednji put produžen 9. maja, na zahtev Tužilaštva, kako ne bi ponovio krivična dela u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti tok krivičnog postupka.

Kako se navodi u optužnici, sumnja se da je M. Đ. sva krivična dela – silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje – izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u konjičkom klubu.

Sumnja se da je on u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013., 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu branio se ćutanjem.

(RTS)