Poternice za osumnjičenima za ubistvo MMA borca u Beogradu

Pritvor je okrivljenima V. G. i M. D. određen usled postojanja okolnosti koje ukazuju da se kriju, odnosno da su se dali u bekstvo, kao i zato što postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Takođe pritvor je određen i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da su osnovano sumnjivi da su izvršili krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Istovremeno, naređeno je izdavanje poternice za njima koju će raspisati PU za Grad Beograd – UKP – Odeljenje za potrage.

Okrivljenima V. G. i M. D. na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok se okrivljenom V. G. na teret stavlja i izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo u pokušaju iz člana 114 tačka 2 Krivičnog zakonika u vezi sa članom 30 Krivičnog zakonika.

Da podsetimo, oni su osumnjičeni za ubistvo reprezentativca Srbije u mešovitim borilačkim veštinama Stefana Savića na Dorćolu.

Protiv odluke o određivanju pritvora dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.

(RTS)


Ostavite komentar