Ponovo gori deponija Duboko kod Užica, dva helikoptera MUP-a pomažu u gašenju

Iznad deponije je vidljiv gust dim, dok se isparenja osećaju povremeno i kilometrima daleko, u Sevojnu, kotlini između Užica i Požege i na okolnim brdima.

Po nalogu potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića dva helikoptera Helikopterske jedinice MUP-a upućena su u Užice i pomažu u saniranju požara na deponiji, saopštio je MUP.

Helikopteri Kamov Ka-32 i Super Puma H215 velike nosivosti vode, zbog razbuktavanja požara usled obrušavanja desne strane deponije, pružiće podršku gradskim i komunalnim službama koje su angažovane na zatrpavanju požara peskom.

Inače, požari na deponijama gase se zatrpavanjem velike količine zemlje u organizaciji upravljača deponije, a pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije, vatrogasci-spasioci iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Užice, Čačak, Prijepolje, Kragujevac i Kraljevo, kao i Ministarstva zaštite životne sredine, od prvog dana su na licu mesta i ulažu maksimalne napore u pružanju dodatne pomoći službama lokalne samouprave kako bi požar što pre bio lokalizovan i građani se osećali sigurnije i bezbednije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Podsetimo, zbog požara koji je na deponiji Duboko izbio u noći između nedelje i ponedeljka, bila je proglašena vanredna situacija.

Požar je lokalizovan u ponedeljak. 

Na istom mestu, požar je izbio i početkom marta ove godine, kada je gašen narednih 20 dana.

 

(RTS)