Osumnjičenom koji je nosio obešenu lutku s likom Vučića određen pritvor

Osumnjičenom B.S. je određen pritvor do 30 dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Matić. 

B.S. se tereti da je izvršio krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i na saslušanju u tužilaštvu je izneo svoju odbranu, saopštilo je tada tužilaštvo.

Sumnja se da je okrivljeni kao učesnik protesta „Srbija protiv nasilja“ uputio preteću poruku predsedniku Srbije u nameri ugrožavanja ustavnog uređenja i bezbednosti Srbije i pozivao građane i podsticao ih da silom i primenom nasilja svrgnu sa vlasti najviše državne organe, tako što je nosio transparent na kojem je bila okačena lutka sa likom predsednika Republike sa obmotanim koncem oko vrata i oborenom glavom, tako da aludira na vešanje.       

Navodi se i da je fotografija transparenta i lutke objavljena na društvenim mrežama i portalima te je bila dostupna velikom broju građana.

(RTS)