Osam muškaraca osuđeno na 46 godina zatvora zbog tuče u Novom Sadu

Viši sud u Novom Sadu osudio je osam muškaraca na ukupno 46 godina i dva meseca zatvora zbog tuče ispred ugostiteljskog objekta u Ulici Laze Telečkog.

Prilikom prebijanja, koje se dogodilo pre tri godine, dve osobe su zadobile teške telesne povrede, a dve su lakše povređene.

Prvostepenom presudom zbog krivičnog dela teško ubistvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju u pokušaju, B. D. osuđen je na kaznu zatvora od 12 godina, L. M. na deset i N. B. na 11 godina, objavljeno je na sajtu Višeg suda.

Zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje i krivičnog dela teška telesna povreda u saizvršilaštvu, M. M. i V. S. su osuđeni na kaznu zatvora od po dve godine i osam meseci, M. M. i D. N. na po dve i po godine, dok je B. M. osuđen na dve godine i četiri meseca.

Ovo je druga prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo da ulože žalbu.

Prvu prvostepenu presudu ukinuo je Apelacioni sud u Novom Sadu i naložio da se ponovi suđenje.

U ponovljenom postupku, sudsko veće je izvelo sve dokaze na jednom ročištu za glavni pretres, stranke i branioci su na sledećem izneli završne reči, nakon čega je sud, razrešivši sporna pitanja iz prethodno vođenog postupka, doneo novu presudu.

Okrivljenima je u izrečene kazne uračunato vreme koje su proveli u pritvoru, a B. D., L. M. i N. B. pritvor je produžen do upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija.

Istom presudom, sud je obavezao sve okrivljene da solidarno isplate na ime naknade nematerijalne štete oštećenima D. M. iznos od 720.000,00 dinara, M. P. iznos od 710.000,00 dinara i N. Š. iznos od 590.000,00 dinara, kao i da plate troškove postupka.

Tuča se dogodila 20. februara 2021. godine ispred jednog ugostiteljskog objekta, u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, a u kojoj su D.M. i N. Š. zadobili teške, a M. P. lakše povrede.

(RTS)


Ostavite komentar