Optuženi priznao ubistvo devojčice u Ripnju

Optuženi S. I. (37) je u svojoj odbrani naveo da u beogradskom naselju Ripanj prošle godine nije hteo da povredi devojčicu, već da ima psihičke probleme zbog čega su mu i bili prepisani lekovi koje, kako je rekao, nije redovno pio. 

Dodao je i da je imao „crne misli“, te da je često mislio da neko hoće da ga ubije i pomišljao na samoubistvo. 

Naveo je i da je tog i prethodnog dana popio dosta alkohola i nekoliko bensedina, kao i da je spavao samo dva sata nakon čega je 10. aprila došao kod porodice 16-godišnje devojčice da napuni telefon, jer on nije imao struju. 

Ispričao je da je tada pio sa ujakom ubijene devojke, kada je krenuo sa njom i njenim bratom do radnje, odnosno da ih je on vozio. Prema njegovim rečima, devojka je ostala u kolima s njim, dok je njen brat otišao u prodavnicu i tada je on odlučio da ode do pumpe da sipa gorivo, a ona je pristala da ode s njim.

S. I. tvrdi da je zatim došlo do svađe u kolima, ali da ne zna kako je uzeo nož i kako se ubistvo desilo.

Odgovarajući na pitanje branioca rekao je da nije pokušao da siluje devojku, niti da mu je to bila namera.

Svedočili su i veštaci, psiholog Nada Janković i psihijatar Aleksandar Milošević, koji je rekao da je S. I. imao suženje svesti, zbog emocionalne uzbuđenosti i ljutnje, ali ne bitno. 

Milošević je naglasio da je S. I. bio u lakše alkoholisanom stanju, uzimajući u obzir činjenice da se svega seća i da je tog dana upravljao vozilom, dok nisu primetili oblike zavisnosti od alkohola, zbog čega je  „mogućnost da upravlja svojim postupcima i shvati šta radi bila smanjena, ali ne bitno“.

Veštak je naveo da su kod S. I. primetili laku mentalnu zaostalost i jedan stepen depresivnosti. 

Više javno tužilaštvo u Beogradu S. I. tereti za krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju. 

Sledeće suđenje zakazano je za 27. februar.

(RTS)


Ostavite komentar