Određeno zadržavanje za osumnjičenog da je ranio devojčicu iz vazdušne puške

Zadržavanje mu je određeno zbog sumnje da je učinio krivično delo Izazivanje opšte opasnosti, pošto je, kako se sumnja, dok se nalazio u svom stanu ispalio projektil iz vazdušne puške „FX“ model „Maverik VP“ kalibra 5,5 mm u pravcu parka Kalemegdan.

Sumnja se da je tada pogodio maloletnu A.Đ. (15), nanevši joj ustrelnu ranu u predelu desne potkolenice, saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Osumnjičeni je tokom saslušanja u prisustvu branioca u Prvom osvovnom javnom tužilaštvu u Beogradu izneo odbranu i delimično priznao izvršenje krivičnog dela.

Postupajući javni tužilac je nakon saslušanja podneo predlog sudiji za prethodni postupak da mu se odredi pritvor, s obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati dokazni postupak uticajem na svedoke.

U daljem toku predistražnog postupka biće prikupljeni svi raspoloživi dokazi, donete naredbe za sva potrebna veštačenja, ispitana oštećena i eventualni svedoci očevici.

Takođe će biti pribavljena medicinska dokumenatcija o povredama koje je oštećena zadobila i naloženo njihovo veštačenje, kako bi se utvrdile vrsta i težina povreda i način njihovog nastanka. Nakon toga, kaže se u saopštenju, biće doneta odluka o daljem postupanju, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

(RTS)