Određen pritvor trojici osumnjičenih za eksploziju u Zemunu

Pritvor je određen L. D., A. R. i K. K. usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u saopštenju tog suda.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu devet osumnjičenih je iznelo svoje odbrane.

Pritvor je predložen za L. D, direktora firme „Inter comunnications“ d.o.o iz Beograda koja je glavni izvođač radova, A. R, direktora firme „Oza pe“ d.o.o. iz Pećinaca koja je podizvođač radova i radnika te firme K. K.

Ostalim osumnjičenima je ukinuto zadržavanje i oni će se u daljem toku istrage braniti sa slobode.

Svim osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim delom Izazivanje opšte opasnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, investitor, preduzeće A1, angažovalo je firmu „Inter comunnications“ d.o.o iz Beograda kao glavnog izvođača radova na postavljanju instalacije za optičke kablove tog mobilnog operatera, a ta firma je angažovala firmu „Oza pe“ iz Pećinaca kao podizvođača.

Radnici preduzeća „Oza pe“ su između 8. i 10. novembra prilikom izvođenja radova oštetili instalacije za transport prirodnog gasa, o čemu nisu obavestili nadležni organ-preduzeće „Srbija gas“.

Zbog propusta u obaveštavanju nadležnih i neblagovremenog i nestručnog saniranja oštećenja, došlo je do nekontrolisanog širenja gasa, što je za posledicu imalo gasnu eksploziju u kući u Ševinoj ulici, u kojoj je stradao S. Lj, a B. Lj. zadobila teške telesne povrede opasne po život.

(RTS)


Ostavite komentar