Određen pritvor osumnjičenom za posredovanje u vršenju prostitucije

Sud je odredio pritvor do 30 dana za I. Z. (26) zbog sumnji da je oštećenu T. K. spojio sa braćom M. P. i U. P., koji se sumnjiče za organizaciju prostitucije.

Sud je pritvor odredio na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Osumnjičeni je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela posredovanje u vršenju prostitucije, saopšteno je iz tužilaštva.

Rekao je da je svoju drugaricu, oštećenu T. K., koja je tražila posao, preporučio M. P. i U. P., jer je znao da traže devojke za masažu, kao i da mu je poznato kakva vrsta masaže je nuđena klijentima.

Izjavio je i da je tražio od oštećene da mu da procenat od zarade, kao i da mu je U. P. kum.

Naveo je da se kaje zbog krivičnog dela koje je učinio.

Imajući u vidu da postoje okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi uticati na saizvršioce – od kojih su U. P. i M. P. u bekstvu – kao i na svedoke oštećene, sud mu je odredio pritvor.

Policija je početkom februara uhapsila osumnjičene V. S. i S. L., za koje postoji osnovana sumnja da su zajedno sa braćom U. P. i M. P. navodili, podsticali i organizovali predaju oštećenih devojaka drugim licima zbog prostitucije.

Sumnja se da su na različitim internet stranicama objavili oglas sadržine da mlade i zgodne maserke pružaju usluge senzualne masaže za muškarce po ceni od 3.500 do 10.000 dinara.

Beogradski mediji navode da su U. P. i M. P. braća Uroš i Miloš Panić.

(RTS)