Određen pritvor ocu osumnjičenog za masovno ubistvo kod Mladenovca i Smedereva

Pritvor je određen R. B. (54) zbog sumnje da će ometiti postupak uticanjem na svedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi i da će ponoviti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Tužilaštvo ga sumnjiči za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a uhapšen je u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin počinio zločin.

Osumnjičenom R. B. se stavlja na teret da je u objektima u kojima je živeo i koristio, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije, eksplozivnih materija i delova za oružje, pri čemu postoji sumnja da je neovlašćeno nabavio i držao oružje i municiju koja je pronađena prilikom pretresa objekata, kao i vozila koja je koristio njegov sin, okrivljeni U. B. prilikom izvršenja krivičnih dela Teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 2 i 11 KZ i drugih koja mu se stavljaju na teret.

Prilikom pretresa objekata u kojima je živeo i koje je koristio osumnjičeni R. B., nađeni su jedan revolver kalibra 44 sa olučenom cevi, jedan pištolj kalibra 7,65mm koji predstavlja poluautomatsko oružje sa olučenom cevi, nekoliko stotina metaka različitog kalibra, 850 grama baruta koji predstavlja eksplozivnu materiju, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

U odbrani koju je danas na saslušanju izneo, osumnjičeni R. B. je negirao izvršenje krivičnog dela.

U. B. je 4. maja u večernnjim satima hicima iz automatskog oružja lišio života osam osoba, i pokušao da ubije još 12 osoba, a dok je bežao od policije prvo je ukrao kola, nakon čega je naredio taksisti da ga vozi preteći mu bombom.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike