Određen pritvor ginekologu iz Sremske Mitrovice osumnjičenom za akušersko nasilje

U VJT u Sremskoj Mitrovici je, kako je potvrđeno Tanjugu, priveden M. M. lekar specijalista ginekologije i akušerstva u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, zbog krivičnog dela Teško delo protiv zdravlja ljudi iz 259. st. 2. u v. sa čl. 251. st. 1. KZ, jer postoje osnovi sumnje da je izvršio ovo krivično delo 12. januara u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, potvrđeno je Tanjugu u VJT u Sremskoj Mitrovici.

Osumnjičeni je salušan, nakon čega je mu je sud, po predlogu tužilaštva, odredio pritvor po čl.  211  stav 1, tačke 2, 3 i 4 Zakonika o krivičnom postupku – zbog opasnosti od ometanja postupka uticajem na svedoke, opasnosti da će u kratkom vremenenskom periodu ponoviti krivično delo i  zbog uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici nastavlja istragu u ovom predmetu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su u petak M. M. (1979), lekara Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi.

Jedna porodilja iz Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici prethodno je na Fejsbuku objavila da je M. M. odgovoran za smrt njene bebe. Ona je u objavi, između ostalog, navela da joj je lekar tokom porođaja naneo fizičke povrede, da joj je pretio i vređao je „na nacionalnoj osnovi“. 

(RTS)


Ostavite komentar