Uhapšen osumnjičeni da je bušilicom ubio suprugu u Novom Sadu, Zaštitnik građana traži od MUP-a izveštaj

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su N. T. (1969) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo.

Sumnja se da je on juče u porodičnoj kući, udarcima bušilicom, usmrtio svoju pedesettrogodišnju suprugu, saopštio je MUP.

Osumnjičeni je zatim skočio sa Temerinskog mosta, ali su ga pripadnici ribočuvarske službe i policije izvukli iz vode.

Određeno mu je zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Novom Sadu, navedeno je u saopštenju.

Zaštitnik građana kontroliše rad Pokrajinskog sekretarijata i MUP-a

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, na osnovu medijskih informacija da je u Novom Sadu na svirep način muž ubio suprugu a onda pokušao samoubistvo, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Zaštitnik građana traži da u roku od 15 dana izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Grada Novog Sada u ovom slučaju, posebno u vezi sa eventualnim ranijim prijavama za partnersko nasilje i merama koje su preduzete u cilju zaštite žrtve.

Zaštitnik građana od Ministarstva unutrašnjih poslova traži da mu u istom roku dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave u konkretnom slučaju, sa posebnim osvrtom na aktivnosti koje su sprovedene od strane policijskih službenika u ovom slučaju i ostvarenoj saradnji sa CSR, tužilaštvom i drugim organima po eventualnim ranijim prijavama partnerskog nasilja, kao i da li je takvo postupanje policije bilo u skladu sa obavezama propisanim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.

(RTS)