Nastavljeno suđenje vlasniku škole glume, oštećena opisala detalje seksualnog zlostavljanja

Oštećena I.V. je odgovarajući na pitanja advokata odbrane Zorana Jakovljevića ispričala mučne detalje, kako tvrdi, seksualnog uznemiravanja Aleksića.

Svedok tvrdi da je Aleksić silovao dva, a zlostavljao više puta. I.V. je rekla da je tokom tih radnji plakala, tresla se i govorila Aleksiću da prestane i da to ne radi, ali je on, kako tvrdi, nije slušao.

Pričajući o Aleksićevoj supruzi koja je takođe predavala u toj školi glume, svedok je rekla da smatra da je ona dobra žena, da je volela da ide na njene časove, ali da misli da je i ona izmanipulisana od strane Aleksića.

Dodala je da je Aleksića doživljavala kao najbližeg člana svoje porodice, a da je bila ljuta i ponižena što se bojala i nije bila dovoljno jaka da nekom tada kaže šta joj se dešava. Istakla je da se uznemiravanje dešavalo u periodu od novembra 2018.godine do maja 2019.godine.

Odgovarajući na pitanja sudije, I.V. je navela da je Aleksić zloupotrebio njeno poverenje, jer ju je poznavao i pretpostavio da je slaba i da neće nikom da kaže šta se dešavalo.

Sledeće suđenje zakazano je za 16. jun kada bi trebalo oštećena M.Đ. da svedoči.

Okrivljeni je u sud stigao sa slobode, pošto mu je 10. marta prošle godine ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Uhapšen je 16. januara 2021.godine i do 10. septembraje bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

(RTS)