Nastavljeno suđenje grupi Belivuk-Miljković, saslušan prijatelj Mihajlovića

Sudija je ponovo otvorila suđenje za javnost nakon ispitivanja oštećenog I.S. kojeg su pripadnici grupe, kako se sumnja, silovali i zlostavljali u bunkeru na stadionu FK Partizan.

U nastavku suđenja saslušan je A. N. a njega je prvo ispitivao tužilac, zatim punomoćnik oštećenih, pa Belivuk i Miljković.

A. N. koji je bio prijatelj ubijenog Gorana Mihajlovića, je odgovarajući na pitanja tužioca, naveo da njemu Mihajlović nikad nije pominjao Belivuka i Miljkovića, nakon čega je pričao da je sarađivao sa Mihajlovićem oko trgovine marihuanom.

Rekao je da je Mihajlović prvo sa Albancem iz Novog Pazara radio sa drogom, kojem je ostao dužan oko 450 evra, nakon čega je sarađivao sa F. G, kojem se inače sudi zajedno sa bivšim inspektorom SBPOK-a Božidarom Stolićem.

Mihajlović je jednom A. N. zamolio da sedi u njegovim kolima, dok je on na rođendanu, jer se plašio da će mu neko staviti bombu pod auto, naveo je A. N.

Takođe, svedok tvrdi da je Mihjalović navijao za „škaljarski klan“ i da je sebe smatrao pripadnikom tog klana.

Naveo je i da se plašio Mihajlovića jer ga je jednom, kako je kazao, „namestio“ kada ga je optužio da je ukrao određenu količinu droge i naterao ga da mu vraća taj dug.

Pričajući o Mihajlovićevim roditeljima, A. N. je rekao da se sa njima nakon Mihajlovićevog nestanka intenziviralo viđanje, jer su na početku svi mislili da svedok zna gde se Mihajlović nalazi.

Mihajlović se, kako je kazao svedok, prodavao i marihuanu i heroin, a A. N. je drogu ponekad držao kod sebe, a ponekad i prevozio, za šta bi mu Mihajlović dao 100 evra.

Tvrdi i da je Mihajlović učestvovao u oružanoj pljački u Crnoj Gori, kao i da je maltretirao ljude kad se napije, preteći im pištoljem i slično.

Suđenje se nastavlja u četvrtak.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike