Nastavljeno suđenje Belivuku, prikazane naredbe suda

U sudnici su prikazane naredbe suda za pribavljanje telefonske komunikacije iz decembra 2020. godine u odnosu na Belivuka. Prikazana je i naredba u odnosu na ubijenog Zdravka Radojevića, nakon čega je braniac Nikola Jerković istakao da je tada tužilaštvo prikupljalo dokaze protiv njega zbog sumnje da je izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i trgovina drogom, što kako je rekao, ukazuje da je oštećeni iz kriminogene sredine i osoba sa dvostrukim svojstvom.

Naredbe koje su izvedene odnose se na brojne optužene, ali i na oštećene Milana Ljepoju, Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića, čiji statusi su na tim naredbama bili „osumnjičeni“.

U odnosu na Gligorijevića na naredbi navodi se da je on osumnjičen kao pripadnik Belivukove grupe. Oni su, kako se sumnja, ubijeni od strane pripadnika ove grupe u kući u Ritopeku tokom 2020. godine.

Advokat Dejan Lazarević je tražio od suda da se izuzmu sve naredbe koje se odnose na optužene, tvrdeći da oni nisu koristili te brojeve koji se navode na naredbama.

On je istakao da su neke naredbe koje su za Belivuka od januara 2021. do 2022. godine, kada je Belivuk bio u pritvoru. Belivuk, Miljković, Miloš i Marko Budimir, Nebojša Janković i ostali optuženi su izašli za govornicu i rekli da oni nisu koristili brojeve koji su navedeni na tim naredbama i da ne znaju čiji su to brojevi. Sudsko veće se povuklo radi donošenja odluke o tim dokazima.

Advokat Nenad Aleksić, branilac Vojislava Đorđevića, na početku suđenja zatražio je od suda da se njegovom branjeniku vrati mobilni telefon koji je privremeno oduzet i da se iz dokaza izdvoji zapisnik o njegovom saslušanju iz policije, navodeći da je taj iskaz iznuđen.

(RTS)


Ostavite komentar