Nastavljen ponovljeni proces protiv Marjanovića, njegov brat tvrdi da na Zoranu nije bilo blata i krvi na dan ubistva

 

Rođeni brat optuženog Miloš Marjanović, danas je u sudu rekao da ostaje pri svom ranije datom iskazu ali je odgovarajući na pitanja naveo da na dan nestanka Jelene Marjanović, optuženi nije bio mokar, blatnjav i krvav.

Njega je, kako je ispričao, optuženi Zoran Marjanović pozvao i rekao mu da je Jelena nestala dok je trčala po nasipu, te ga je zamolio da dođe da mu pomogne da je potraži.

Miloš Marjanović je naveo i da je Zoran tada delovao uznemireno, ali da on posle prvog razgovora nije shvatio ozbiljnost situacije.

Detaljno je ispričao šta se dalje dešavalo, odnosno da je sa ocem došao na nasip gde su zajedno sa optuženim i njegovom maloletnom ćerkom počeli da traže Jelenu Marjanović.

Ubrzo je došao i Marjanovićev prijatelj policajac Boris Pucić koji je zatim učestvovao i potrazi.

Na pitanje tužilaštva da kaže vreme kada je poslednji put video zajedno supružnike, on je rekao ranije tog dana, ali nije mogao da odredi tačno vreme.

Branilac je svedoku postavio putanje da li je Marjanović tada bio mokar, blatnjav ili krvav, na šta je Miloš Marjanović rekao da nije, jer bi da jeste i njegov automobil bio blatnjav i krvav, što nije bio slučaj.

Marjanovićev sin Uroš je danas takođe trebalo da svedoči, međutim on je, kao i ranije, iskoristio svoje zakonsko pravo da ne svedoči kao sin optuženog.

Danas je bila pozvana i Milica Marjanović, snaha optuženog, ali je zbog bebe morala da ostane kod kuće pa je pozvana za sledeće ročište, koje je zakazano za 4. jul.

Marjanović je na početku suđenja odbio da iznosi odbranu, navodeći da je više puta izneo odbranu i da nema potrebe da je ponavlja.

Na pripremnom ročištu Marjanović je kratko negirao krivicu. Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično delo teško ubistvo od 40 godina.

Apelacioni sud je 3. oktobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor i od tada se brani sa slobode.

(RTS)