Naser Keljmendi osuđen zbog trgovine drogom

Presudu optuženom Naseru Keljmendiju objavila je predsednica suda Suzana Čerkini, prenela je Koha ditore. U kaznu će, prema presudi, biti uračunato vreme provedeno u pritvoru.

U skladu sa zakonskim odredbama, optuženi Keljmendi je dužan da plati iznos od 300 evra za sudsku taksu i 100 evra u fond za obeštećenje žrtava zločina.

Presuda je objavljena u odsustvu optuženog Keljmendija.

Osnovni sud u Prištini je 1. februara 2018. godine objavio presudu optuženom Naseru Keljmendiju, koji je optužen za više krivičnih dela.

Keljmendi je osuđen na šest godina zatvora, samo za tačku 8 optužnice, nakon što je proglašen krivim za trgovinu drogom, dok je proglašen nevinim za druga krivična dela u vezi sa ubistvom Ramiza Delalića, za organizovani kriminal kao i za druge tačke optužnice koje se odnose na promet i proizvodnju opojnih supstanci.

U obrazloženju ove presude predsednica sudskog veća Ana Adamska Galant rekla je da je sud odlučio da ga oslobodi ovih tačaka, jer nije dokazano da je izvršio ta krivična dela. Prema njenim rečima, sud je ocenio da nema dokaza koji bi potkrepili optužbu za ubistvo.

U izrečenoj presudi mu je uračunato i vreme provedeno u pritvoru, kao i da je obavezan da delimično plati troškove postupka u iznosu od 5.000 evra.

Sud je odlučio da već osuđenom Keljmendiju odredi pritvor, jer je kazna prema njenim rečima, bila preko pet godina zatvora. Međutim, Apelacioni sud je poništio prvostepenu presudu i predmet vratio na ponovno suđenje.

(RTS)


Ostavite komentar