Na Vračaru uhapšeno pet osoba zbog droge i pripreme ubistva

Uhapšeni su N. P, B. P, F. K, S. K. i M. I., od kojih se N. P, B. P, F. K. i S. K. terete se za krivična dela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako se navodi, sumnja se da su osumnjičeni u prethodnom periodu pripremali ubistvo jednog lica, u kom cilju su nabavili ilegalno oružje za izvršenje krivičnog dela.

M. I, kod koga je pronađeno 74 grama opojne droge kokain i vagica za precizno merenje, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Dodaje se da VJT zajedno sa MUP-om nastavlja intenzivno da radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u ovom predmetu, a osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Ranije danas MUP Srbije je saopštio da su uhapšeni članovi kriminalne grupe zbog sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i vršenja pripremnih radnji u cilju izvršenja krivičnog dela teško ubistvo, kao i da je na Vračaru prilikom hapšenja jednog člana kriminalne grupe koji je bio maskiran pronašla pištolj sa metkom u cevi i spremnim za upotrebu.

(RTS)