Na suđenju Belivukovoj grupi prikazane fotografije iz „kuće smrti“ u Ritopeku

U nastavku suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u Specijalnom sudu u Beogradu je između ostalog prikazana dokumentacija o veštačenju četiri automobila marke „BMV“, tri „pasata“, „seat“, „golf“ i ostalih vozila.

Pregledane su i fotografije iz stana optuženog V. D. u ulici Živka Davidovića, na kojima se vidi veća količina novca u apoenima od 50, 100 i 200 evra, ključevi od automobila, pištolj i municija.
Takođe, prikazane su i fotografije stana M. T., na kojima je između ostalog novac.

Optuženi Miljković se javio za reč nakon pregleda fotografija kuće u Ritopeku iz februara 2021. godine, i rekao da je to stanje bilo u februaru, a da se na slikama iz aprila vidi da u kući nema tuš kabine, pločice i parket.

Optuženi se terete da su u toj kući, koja je u vlasništvu V. D., ubijali svoje žrtve i njihova tela uništavali u industrijskoj mašini za mlevenje mesa.

V. G. tražio je da se njegov telefon, odnosno imenik otvori kako bi se videlo da je komunicirao sa određenim policajcima i političarima, ali su među njegovim SMS porukama bili kontakti sa imenima „Sale keramika, Zoran zubar, Laza Požarevac, Miloš Lukić“.

Tužilac je nakon toga rekao da niko od optuženih nije dao šifru za otključavanje telefona kako bi se pregledali svi sadržaji, a ukoliko je V. G. spreman da dâ šifru, tužilac je rekao da može taj telefon da se veštači.

Sudija je odredila pauzu kako bi otvorili jedan hard disk i prikazali dokumentaciju sa njega.

(RTS)


Ostavite komentar