Muškarac pravosnažno osuđen na 13 godina zatvora za ubistvo uličnog svirača

Žalbe na prvostepenu presudu su uložili branilac okrivljenog i Više javno tužilaštvo u tom gradu, dok je Apelacioni sud odbio kao neosnovane žalbe i potvrdio prvostepenu presudu, objavljeno je na sajtu ovog suda.

U oobrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud je naveo da je krivični postupak sproveden bez bitnih povreda, te da je prvostepeni sud na osnovu svih izvedenih dokaza pravilno i potpuno utvrdio sve činjenice od značaja za donošenje zakonite i pravilne odluke.

Prema detaljima iz optužnice, Kostić i optuženi su deo te večeri proveli zajedno u jednom ugostiteljskom objektu, a potom su se ponovo sreli i optuženi je zapretio Kostiću, rekavši mu da će ga, ako ne izvadi novac, „nokautirati“.

Kostić mu je dao sav novac koji je imao (390 dinara), upitavši ga „zašto si takav“,nakon čega je optuženi uzeo novac i više puta ga rukom udario u glavu, usled čega je Kostić pao na trotoar.

Optuženi je nastavio da šutira u glavu i telo Kostića koji je ležao, a potom je svukao donji deo trenerke i urinirao po prebijenom Kostiću.

Videvši prolaznika, optuženi ga je zaustavio, rekavši mu da Kostić nije u dobrom zdravstvenom stanju, na šta je prolaznik pozvao Hitnu pomoć.

U Urgentom centru doktori su pokušali da reanimiraju Kostića, ali zbog velikog broja povreda, između ostalog i preloma lobanje, reanimacija je bila bezuspešna.

Tužilaštvo u optužnici navodi da je u trenutku prebijanja sposobnost optuženog da shvati značaj dela i da upravlja svojim postupcima bila smanjena, ali ne do bitnog stepena, budući da je bio pod uticajem alkohola u krvi – oko 2,47 promila.

 Veliki broj Novosađana se nakon Kostićeve smrti okupio na Trgu slobode gde su upalili sveće, doneli cveće i njegovu fotografiju, i na taj način oprostili od poznatog uličnog svirača.

(RTS)


Ostavite komentar