Muškarac iz Bele Crkve optužen za prodaju droge tinejdžerima

Postoji opravdana sumnja da je K. H. (1990) tokom prošlog leta i sve do 14. novembra prošle godine u Beloj Crkvi prodavao marihuanu maloletnicima i tako izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od 5 do 15 godina, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Pančevu.

Kako se navodi, sumnja se da je K. H. prodavao drogu maloletniku iz Krušika, po gram na svaka dva do tri dana, a maloletniku iz Bele Crkve deset puta po gram.

Tužilašto navodi da se okrivljeni tereti i za neovlašćeno držanje marihuane radi prodaje – 0,75 grama u Ulici Zmaj Jovina i 7,23 grama u Ulici Hajduk Veljkova, na ulazu u prostor stare stočne pijace.

Više javno tužilaštvo u Pančevu predložilo je da Viši sud u Pančevu optuženom produži pritvor, zbog opasnosti od bekstva i sumnje da će ponoviti krivično delo.

Takođe je predloženo da sud okrivljenom izrekne meru bezbednosti oduzimanje predmeta, da mu oduzme imovinsku korist pribavljenu krivičnim delom, kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

(RTS)


Ostavite komentar