MUP traga za dvema osobama zbog tuče na Voždovcu – muškarac Đ.M. preminuo u bolnici

Policija je odmah po prijavi (juče u 18.20) da su u jednom parku na Voždovcu dve osobe pretukle  muškarca, izašla na lice mesta, saopštio je MUP.

Pripadnici MUP-a intenzivno rade na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti, kao i pronalasku osumnjičenih osoba.

Telo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je za TV Blic da se uzrok smrti utvrđuje.

„Otac je izašao, čula se neka galama i kada je žena izašla saznala je da je imao sukob sa dvojicom mladića. Odvezen je u Urgentni centar gde je i preminuo“, rekao je Dačić.

Više javno tužilaštvo u Beogradu prethodno je saopštilo da je dalo nalog policiji da identifikuje učesnike događaja i prikupi sve nephodne podatke i obaveštenja u vezi sa događajem od 26. maja na Voždovcu, nakon kojeg je u Urgentnom centru u Beogradu preminuo Đ. M. 

„Osmo odeljenje Uprave kriminalističke policije za grad Beograd obavestilo je dežurnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da je u ulici Dragice Končar na Voždovcu došlo do fizičkog sukoba između nepoznatih lica i Đ.M. u kojem je Đ.M. zadobio povrede glave, nakon čega je prevezen u Urgentni centar, gde je ubrzo preminuo“, navodi se u saopštenju.

Mediji navode da je Đ. M. pokušao da zaštiti svog maloletnog sina od grupe huligana.

Potpredsednik SDP-a i federalni ministar razvoja, poduzetništva Vojin Mijatović oglasio se povodom, kako navodi, ubistva svog mlađeg brata u Beogradu.

Poruku u kojoj se oprostio od brata objavio je na društvenim mrežama.

(RTS)