Kosovska policija pretukla dvojicu srpskih mladića u Gračanici – jedan priveden pa pušten, drugi u bolnici

Kosovski policajci su zaustavili automobil u kojem su se nalazila braća Andrija i Mihajlo Micić, a zatim im ispisali kaznu na albanskom zbog neaktiviranja pojasa.

Jedan od braće je upitao zbog čega im kaznu pišu na albanskom, a ne na srpskom, nakon čega je usledila brutalna reakcija policajaca albanske nacionalnosti.

Jedan od pretučenih mladića prebačen je u bolnicu u Gračanici, gde mu se ukazuje lekarska pomoć.

Očevici kažu da dva rođena brata Micića, nisu ničim isprovocirali policijsku reakciju.

Večeras se u znak protesta ispred stanice policije u Gračanici okupilo nekoliko desetina Srba, među njima je i predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić koja kaže da su privedena dva srpska mladića stara 19 i 24 godine.

Ukazuje da je prilikom privođenja nad mladićima primenjena prekomerna sila, da je jedan od njih  povređen, te da je zatražio lekarsku pomoć.

„On se i dalje nalazi u bolnici pod opservacijom je lekara i sve dok ne dobijemo izveštaj lekara ne možemo da znamo u kakvom je stanju. Što se tiče izveštaja policije nismo ga dobili jer lokalna policija nije dala nikakvo saopštenje, čeka se odgovor regionalne istražne policije koja je preuzela slučaj“, navodi Šubarićeva.

Ukazuje da je narod uznemiren i poručuje da će ostati ispred stanice policije dok mladići ne budu pušteni. 

„Mi ostajemo sa narodom ovde sve dok ne vidimo konačan ishod, dok ne puste mladiće“, poručila je predsednica opštine Gračanica.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike