Istraga protiv dvojice mladića za pokušaj ubistva maloletnika u Beogradu

M. T. i U. P. naredbom o sprovođenju istrage na teret se stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Protiv A. R. i A. N. koji su učestovali u kritičnom događaju, biće sprovodene dokazne radnje zbog sumnje da su izvršili krivično delo učestvovanje u tuči.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, postoje osnovi sumnje da su M. T., U. P, A. R., A. N. i još jedan maloletnik, protiv kojeg je postupak razdvojen, 10. februara oko 20.45 časova u parku između ulica Vojislava Ilića i Vladimira Tomanovića pojurili oštećene.

A. N. je sustigao jednog maloletnika i oborio ga na zemlju, zatim ga je U. P. nekoliko puta udario u predelu glave i tela, nakon čega mu je M. T. oštrim sečivom zadao četiri uboda u predelu sakralne i glutealne regije.

Nakon toga osumnjičeni su, kako se sumnja, sustigli i drugog maloletnika kojem je U. P. metalnom šipkom zadao nekoliko udaraca u predelu glave i tela, a M. T. oštrim predmetom zadao šest uboda u predelu leđa i gluteusa.

M. T. i U. P. su se na saslušanju u tužilaštvu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu, dok će A. R. i A. N. biti saslušani u redovnom postupku.

Nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da se M. T. i U. P. odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

(RTS)