Ispitivanjem svedoka nastavljeno suđenje grupi Belivuk–Miljković

Marko Miljković je nastavio da ispituje oca ubijenog Lazara Vukićevića, M. V. koji je rekao da nije znao od koga je njegov sin kupovao telefone sa aplikacijom „Sky“, jer je prema rečima svedoka on na svakih desetak dana bacao te telefone.

M. V. tvrdi da je 15. septembra ispred svoje kuće uočio automobil u kojem je na suvozačevom mestu sedeo jedan od braće Budimir sa kačketom, zbog čega je svedok, kako je rekao, izašao iz kuće sa psom da zaštiti sina koji je u tom trenutku izlazio iz kola i ulazio u kuću.

Odgovarajući na Miljkovićeva pitanja svedok je rekao da se, kada je posumnjao da mu je sina otela ova grupa, raspitivao po gradu i da su mu svi rekli da je to najopasnija grupa tada.

„Ovo je Miljkovićeva grupa ne Belivukova, ovde je Belivuk drugi čovek, alfa i omega ove grupe“, rekao je svedok.

Ispričao je i da su se Miljković i njegov sin videli 8. oktobra 2019. godine kada je Vukićević pitao vođe ove grupe da li su oni postavili bombu pod njegov automobil „porše“, i da se tada Miljković zakleo da nema veze sa tim.

M. V. je ispričao da je njegovog sina te noći kada je nestao vozio mladić Filip, koji je kasnije ispričao svedoku da mu je Vukićević tada rekao „idem, ako me ne bude prodali su me Crnogorci“.

Svedok tvrdi da je optuženi N. Đ. pokušao njemu da proda leš sina, kao i da je njegov sin išao u vrtić sa Lj. M., na šta je Miljković rekao da nije moguće, jer je Vukićević bio 1989., a Lj. M. 1981. godište.

M. V. tvrdi da je njega iz zatvora kontaktirao L. I. koji je inače osumnjičen za ubistvo Aleksandra Šarca u jednom tržnom centru u Beogradu i da mu je rekao tada da je trebalo on da ubije njegovog sina ispred Palate pravde 12. oktobra.

L. I. mu je, kako je rekao, tada ponudio da mu za određenu sumu novca ispriča detalje o sinu. Dodao je i da je slikao L. I. tada i da je sliku dao policiji, a da je fotografija sledeći dan objavljena u jednim novinama, zbog čega je, kako sumnja, L. I. odustao od dogovora.

Sin mu je, kako je ispričao svedok, rekao da je pričao sa Miljkovićem kada je oteo N. M. i da je Miljković tada rekao da će ga tući i onda pustiti. N. M. je, kako se sumnja, takođe ubijen od strane ove grupe.

Miljković je ispitivanje započeo na jučerašnjem suđenju. Na početku suđenja Miljković je tražio da se ovom svedoku oduzme status osetljivog svedoka kako bi mogao unakrsno da ga ispituje, a ne preko suda, što je tužilaštvo odbilo.

Nakon M. V. trebalo bi da svedoče i sestra i supruga ubijenog Milana Ljepoje.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike