Ispitani novi svedoci u istrazi protiv osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić

Svedočili su radnik MTS-a koji je učestvovao u potrazi za nestalom devojčicom i jedan meštanin sela Banjsko Polje. 

Juče je ispitan direktor JKP „Vodovod“ iz Bora, koji je nakon ubistva dvogodišnje Danke Ilić podneo ostavku, kao i meštanin sela Luka.

Tužilaštvu još nije dostavljeno veštačenje trase kretanja vozila kojim su, kako se sumnja, osumnjičeni udarili devojčicu, a nije još stiglo ni kompletno biološko veštačenje. 

Nakon prispeća svih veštačenja, tužilaštvo će doneti odluku o daljem toku postupanja.

Osumnjičeni su u pritvoru od 6. aprila zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Viši sud u Zaječaru produžio je pritvor za još 30 dana osumnjičenima za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

U pritvoru se nalazi i otac D.D., koji će sutra biti pušten da se brani sa slobode, jer za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela pritvor ne može trajati duže od dva meseca. 

On se sumnjiči da je pomogao sinu da premesti telo devojčice.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon deset dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila S. J. i D. D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

(RTS)