Instruktor jahanja negirao optužbe za silovanje i seksualno uznemiravanje polaznica škole

M. Đ. je rekao da će iskoristiti svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, te je dodao da nije tačno da je učinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret i da devojke koje su ga prijavile „nisu u pravu“.

Sudija je odlučila da u ovoj fazi suđenje ne isključuje javnost, sa čime su se prethodno saglasili tužilac, punomoćnik oštećenih i odbrana.

Branilac je na kraju sudiji predložio da M. Đ. pritvor zameni blažom merom, odnosno da mu izrekne meru zabrane napuštanja stana, što je sudija odbila i zakazala sledeće suđenje za 15. oktobar, kada su pozvane oštećene da svedoče.

Optuženi je na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, na pitanje sudije kako se izjašnjava na optužbe rekao da nije kriv.

Optužen je da je izvršio krivična dela – silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Uhapšen je sredinom septembra prošle godine i od tada se nalazi u pritvoru.

Sumnjiči se da je sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi sticanja veština jahanja.

Sumnja se da je u decembru 2010. godine silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina. Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike