Hronologija masovnih ubistava u Srbiji u 21. veku

Navodno narušeni porodični odnosi bili su motiv Draganu Čediću da u Leskovcu 2002. godine ubije bivšu suprugu i još šest osoba.

Sve se odigralo za manje od pola sata, a tom prilikom Čedić je ranio još četiri osobe. Posle zločina ubica je nestao.

Njegovo beživotno telo pronađeno je 40 dana kasnije u ataru jednog leskovačkog sela.

Pet godina kasnije u julu 2007. na mapu masovnih zločina upisan je Jabukovac kod Negotina. Nikola Radosavljević iz lovačke puške je ubio devetoro i ranio dvoje ljudi. Među žrtvama je bilo i petnaestogodišnje dete.

Radisavljević je posle zločina uhapšen na groblju. Veštačenjem je kod njega utvrđeno postojanje psihičkih problema zbog kojih je upućen na lečenje.

Ubistvo 13 meštana sela Velika Ivanča kod Mladenovca najmasovniji je zločin zabeležen u Srbiji. U aprilu 2013. Ljubiša Bogdnaović ubio je 12 odraslih i dvogodišnje dete.

Ljude je ubijao na spavanju, a neki su mu, kako se tada pričalo, i sami otvarali vrata ne očekujući da će pucati u njih. Kada je video policiju Bogdanović je pucao u sebe. Umro je nekoliko dana kasnije.

U maju 2015. dan posle svadbe mladoženjin otac Rade Šefer ubio je šest osoba. Prvo je u selu Orom kod Kanjiže ubio roditelje svoje supruge. Potom je otišao u Martonoš i zapucao po ljudima koji su još spavali. Ubio je svoju suprugu, snahu i snahinu majku i oca.

Na kraju je i sam Šefer izgubio život. Mediji su tada izveštavali da ga je ubio jedan od gostiju čiju je ženu Šefer ranio prilikom pucnjave.

U julu 2016. dogodilo se još jedno masovno ubistvo. Siniša Zlatić je u kafiću u Žitištu ubio svoju suprugu i joč četiri osobe. U pucnjavi je ranjena 21 osoba. Zlatić je uhapšen i osuđen na 40 godina zatvora.

(RTS)


Ostavite komentar