Hapšenje organizovane kriminalne grupe zbog nedozvoljenog tranzita najmanje 59 migranata

Na teritoriji Beograda, lišeni su državljani Republike Srbije: N.D., M.T., V.O., D.M., I.S., A.J., T.Đ., Z.N., S.N., P.K. i D.S, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pripadnici organizovane kriminalne grupe koje su kao organizatori predvodili N.D. i M.T., sumnjiče se da su izvršili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi iz čl 350. stav 4 KZ, radi sticanja protipravne imovinske koristi, za iznos, koji se kretao od 150 do 250 evra po jednom iregularnom migrantu.

Kako se navodi, ta organizovana kriminalna grupa se tereti da je organizovala prihvat ilegalnih migranata na teritoriji Srbije, u blizini državne granice sa Republikom Bugarskom, u Dimirovgradu, Bosilegradu, Zaječaru, prihvatnom centru u Tutinu.

Potom su, kako se dodaje, organizovali nedozvoljen tranzit do Beograda ili do državne granice sa BiH, nakon čega su ostvarenu finansijsku korist, organizoatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, delili u zavisnosti od njihovog zadatka u ostvarenoj pojedinčanoj radnji omogućavanja nedozvoljenog tranzita kroz Srbiju.

Sva lica će uz krivičnu prijavu biti sprovedena u Javno tužilaštvo za organzovani kriminal nakon čega će ih saslušati javni tužilac.

(RTS)