Hapšenja u Čačku i Velikoj Plani, zaplenjena veća količina oružja i municije

Uhapšen je Ž. M. (57) iz okoline Velike Plane, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopštila je Policijska uprava u Smederevu.

Kako se navodi, policija je pretresom njegove kuće i pomoćnih prostorija, pronašli puškomitraljez M-72, poluautomatsku pušku M-59, lovačku pušku bez fabričkog broja, gasni pištolj, 1.581 puščani metak kalibra 7,62 mm, 49 puščanih metaka neutvrđenog kalibra, dva okvira za automatsku pušku, sve u nelegalnom posedu, kao i jednu vazdušnu pušku, koja je bila propisno prijavljena.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Smederevu.

Uhapšen je i I. Ž. (1973) iz okoline Čačka, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio  krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom stana i drugih prostorija  koje osumnjičeni koristi, policija je pronašla 388 komada municije različitog kalibra, četiri okvira za automatsku pušku, četiri okvira za automat „Tompson“, dva okvira za poluautomatsku pušku, formacijski nož za automatsku pušku i jedan okvir za pištolj.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Čačku.

(RTS)