Gašić u Priboju: Poražavajuće je da je ubistvo mladića počinio pripadnik MUP-a

Bratislav Gašić se sastao se sa predstavnicima lokalne samouprave opštine Priboj, kako bi se smanjile tenzije u tom gradu posle ubistva mladića E. Ć., koga je u petak usmrtio pripadnik policije I. A.

Gašić je nakon sastanka sa čelnicima lokalne samouprave u Priboju rekao da zločin nije verski izazvan.

„Ovo nema političku konotaciju, nema versku konotaciju, već je jedan nemili događaj koji je rezultirao odlaskom jednog mladog i dobrog čoveka, nažalost. Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima sve radnje i sve mere koje su potrebne da izvršilac bude priveden pravdi“, rekao je Gašić.

Istakao je da su organizacione jedinice MUP-a od prvog trenutka vrlo aktivno uključene.

„Uhapšeni su svi pomagači lica koje je izvršilo ovaj zločin i tu nema pardona ni prema kome ko pomaže bilo kome ko je izvršio krivično delo“, poručio je Gašić.

Dodao je da je za MUP poražavajuće što je to delo počinio njihov pripadnik.

Gašića je dočekao predsednik opštine Priboj Lazar Rvović, predsednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović i narodni poslanik Krsto Janjušević državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Gašić je juče u Skupštini Srbije rekao da će posetiti Priboj, gde će razgovarati sa predstavnicima lokalne samouprave, kako bi policija preduzela sve radnje da policajac I. A, osumnjičen za teško ubistvo, bude priveden.

Gašić je to izjavio u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanika SDPS Muamera Bačevca koji je zatražio da se što pre uhapsi policajac, počinilac ubistva mladića u Priboju, i da se što oštrije kazni.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike