Gašić obišao pripadnike MUP-a na Paliću, pojačane akcije na suzbijanju iregularnih migracija

Bratislav Gašić je istakao da se na tom zadatku pripadnici MUP-a maksimalno trude da očuvaju bezbednost i sigurnost građana na severu države, kao i da će i u narednim danima preduzimati pojačane mere i angažovati potrebne policijske snage u realizaciji te akcije na suzbijanju iregularnih migracija, saopštio je MUP.

Ministar se zahvalio svim pripadnicima MUP-a koji danonoćno rade kako bi naši građani bili sigurni i bezbedni. 

U akciji suzbijanja iregularnih migracija, koja se sprovodi po nalogu ministra Bratislava Gašića, a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije, general policije Dejan Luković, pripadnici MUP-a pronašli su ukupno 6.399 iregularnih migranata koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota.

Policija je kontrolisala 134.542 vozila i 378 objekata, od kojih je najveći broj u Subotici, dok je uhapšeno osam krijumčara, a zadržane su 253 osobe zbog različitih krivičnih dela.

Od početka akcije, detaljnim pregledom terena više stotina policijskih službenika pronašli su 29 automatskih pušaka i deset pištolja, 3.120 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i narkotike.

(RTS)


Ostavite komentar