Dvojica muškaraca osuđena za posredovanje u prostituciji

M. M. je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i dva meseca, kao i na novčanu kaznu od 300.000 dinara, dok je D. M. osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 16 meseci i novčanu kaznu od 150.000 dinara.

Obojica su osuđeni za po dva krivična dela – posredovanje u prostituciji i jedno posredovanje u prostituciji u saizvršilaštvu.

Sudija je, obrazlažući presudu, rekla da Veće smatra da u radnjama optuženih nema elemenata krivičnog dela trgovine ljudima, za koju ih je teretilo tužilaštvo.

Prema iskazima oštećenih, kako je navela sudija, vidi se da je sve bilo dobrovoljno i da su oštećene znale da u bilo kom trenutku mogu da napuste posao.

Prilikom odmeravanja kazne, sudsko veće je imalo u vidu da je M. M. višestruko osuđivan, odnosno pet puta, kao i da je D. M. neosuđivan.

Okrivljenima je takođe u kaznu zatvora uračunato vreme provedeno u pritvoru.

To je prvostepena presuda na koju odbrana i tužilaštvo imaju pravo žalbe.

Odbrana najavljuje žalbu

Branilac optuženih Dušan Todorović je rekao da će uložiti žalbu na presudu, jer nisu zadovoljni visinom izrečene kazne, a da su zadovoljni delom presude kojim su oni oslobođeni od krivičnog dela trgovine ljudima.

M. M. je ranije priznao da je posredovao između devojaka i klijenata u prostituciji, ali je negirao da je izvršio drugo krivično delo za koje je optužen, a to je „trgovina ljudima“, prema tri oštećene devojke.

M. M. je u oktobru 2021. godine ukinut kućni pritvor i danas je došao sa slobode u sudnicu.

Prema optužnici, M. M. i D. M. se terete da su od novembra 2015. do januara 2019. godine na različitim lokacijama učestvovali u dogovaranju i organizovanju intimnih odnosa devojaka koje su radile za njih i klijente.

M. M. je organizovao profesionalno fotografisanje tih žena radi prezentacije klijentima, ugovarao vreme, mesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele, i od njih uzimao 30 procenata od zarade.

(RTS)


Ostavite komentar