Dve policijske akcije u Kruševcu – oduzeto oružje, municija, droga

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena prizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšeni su B.Đ. (1974) državljanin Bosne i Hrcegovine, J. Š. (1989) iz Beograda, P. Đ. (1976) iz Kruševca i M. P. (1997) policijski službenik iz Kruševca.

Policija je pretresom na više lokacija u gradu, koje su koristili osumnjičeni pronašla i oduzela preko 57 grama kokaina, dva pištolja, 59 komada municije različitog kalibra, manju količinu marihuane, 10 mobilnih telefona, oko 1.200 evra i jedno putničko vozilo.

M.P. je kako se sumnja posredovao u kupoprodaji kokaina između J.Š. i jednog maloletnika.

Uhapšenima je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Policija je u drugoj akciji, radeći na rasvetljavanju krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, izvršenog na štetu šezdesetdevetogodišnjeg muškarca iz Kruševca, uhapsila N.B. (1993) iz Kosova Polja, V. A. (1983) i A. A. (1979) iz Kruševca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili navedeno krivično delo.

N.B. se sumnjiči da je namerno izazvao požar na automobilu „reno klio“ u vlasništvu oštećenog Kruševljanina, kako se sumnja po nalogu V. A. i A. A., uz obećanu novčanu naknadu.

Osumnjičenima je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni.

(RTS)


Ostavite komentar