Dušku Šariću određeno jemstvo od 800.000 evra za kućni pritvor

Branioci Duška Šarića su predložili jemstvo od 800.000 evra u nepokretnostima, tako da će on u kućni pritvor moći da ide po upisu hipoteka na nekretnine.

Jemstvo od 300.000 evra je prihvaćeno za Milana Vučinića, kome će pritvor takođe biti zamenjen kućnim pritvorom.

Pripadnici ove grupe na čijem je čelu, prema optužnici, bio Darko Šarić, terete se za više krivičnih dela, između ostalog i planiranje ubistva svedoka-saradnika Nebojše Joksovića.

Prethodno su tokom suđenja prikazane poruke sa kriptovane aplikacije „Skaj“ u kojima je pominjan iskaz „Dabe“, odnosno kako tužilaštvo tvrdi, D. R. koji je G. N., svedoku – saradniku u postupku protiv Šarića, rekao da mu je drugi svedok – saradnik Nebojša Joksović platio da ga likvidira.

U sudnici su ponovo prikazane poruke čestitke povodom rođenja nekog deteta, za koje branioci tvrde da ne može biti dete ni Darka Šarića ni Duška Šarića zbog vremena kada je poruka stigla.

Darko Šarić je zatim rekao da nije vlasnik nijednog pina koji je prikazan i da nije organizovao nikakvu proslavu kad mu se rodio bratanac.

Među porukama navodi se i policajac D. S., za kog tužilaštvo tvrdi da je da je reč o optuženom D. S.

U prepiskama preko aplikacije „Skaj“ nalazi se i pitanje, kako tužilac tvrdi, optuženog S. A. da li osoba sa kojom se dopisuje ima nekog na Institutu za majku i dete jer je „mali primljen sinoć“.

S obzirom na to da se u tim porukama navodi devojačko prezime supruge S. A., odbrana je istakla da nije moguće da on ne zna kako mu se supruga preziva, odnosno da je uzela njegovo prezime godinu dana ranije kad su se venčali.

Šarićevi branioci tvrde da su skoro sve konverzacije koje su danas prikazane zapravo monolozi jer su sve poruke sa jednog pina, dok sa drugog pina nema odgovora.

(RTS)


Ostavite komentar