Duško Šarić negirao da je član bratovljeve kriminalne grupe

Oni su optuženi za više krivičnih dela, a između ostalog i da su planirali ubistvo svedoka-saradnika Nebojše Joksovića. Duško Šarić tvrdi da nije učinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret, niti da je uradio nešto što je protivzakonito i dodao da mu nije jasno kako se našao na optužnici.

On je ispričao odakle zna pripadnike ove gupe, kao i da Joksovića nije mogao da diskredituje, jer je tad već njegov rođeni brat bio pravosnažno osuđen. Kako tvrdi, nije ni podstrekivao optužene policajce, niti im je nudio novac.

Krivicu je danas negirao i Milan Vučinić, navodeći da nije izvršio krivična dela koje mu se stavljaju na teret optužnicom.

Početkom januara sudu su se predali Duško Šarić i Milan Vučinić i oni se nalaze u pritvoru.

Pored Darka i Duška Šarića optuženi su i D. L., B. S., D. O., A. B., N. S., D. S., M. R., D. M., S. A., M. V., U. R., M. V., A. Š..

B. S., N. S., S. A., M. V. i A. Š. se sudi u odsustvu jer su u bekstvu.

Prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, vođa ove grupe je Darko Šarić, koji je kako se sumnja, stvorio plan delovanja da se iz bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok saradnik u krivičnom postupku koji se protiv Šarića i drugih vodio zbog krijumčarenja kokaina.

Kada u tome nisu uspeli, Šarić je kako se sumnja, izdao nalog da se preduzmu radnje koje su bile usmerene na diskreditaciju Joksovića da eventualno izgubi status svedoka saradnika.

Oni se terete i da su po Šarićevom nalogu postavili bombu pod kola biznismenu Goranu Nikolaševiću 2020. godine kojom prilikom mu je uništen automobil.

Prema navodima iz optužnice bombu je postavio M. V. dok mu je U. R. čuvao stražu. Nikolašević je policiji tada rekao da sumnja da je Joksović pokušao da ga ubije, dok tužilaštvo navodi da je Šarićeva grupa Joksoviću namestila kako bi ga diskreditovala zbog njegovog statusa svedoka-saradnika na suđenju za šverc kokaina.

Tužilaštvo grupu tereti za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izrađivanje i nabavljanje oružja i sredstava namenjenih za izvršenje krivičnog dela, izazivanje opšte opasnosti, lažno prijavljivanje, zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz člana 98 Zakona o tajnosti podataka.

(RTS)


Ostavite komentar