Braći osumnjičenoj za nasilničko ponašanje određen pritvor

Sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda doneo je rešenje kojim je okrivljenima Lj. V. i M. V. odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će oni ometati postupak uticanjem na svedoke i postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, saopštio je Prvi osnovni sud.

Protiv ovog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Oni su ranije danas saslušani pred tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, u prisustvu izabranih branioca, kada su negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

Nakon datih odbrana, tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor zbog sumnje da će boravkom na slobodi uticati na svedoke koji tek treba da bude ispitan u postupku i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogli da ponove ili izvrše nova krivična dela, imajući u vidu njihovu raniju osuđivanost.

Uhapšeni su u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje.

(RTS)


Ostavite komentar