Bjelogrlić ponovo saslušan, nastavljeno suđenje za sukob sa Antonijevićem u Nišu

Dragan Bjelogrlić je tokom novog sudskog procesa izjavio da ostaje pri svojoj odbrani koju je dao kod prethodnog sudije, navodeći da Antonijević njega i dalje javno naziva kriminalcem.

„Antonijević me je juče na nacionalnoj frekvenciji nazvao kriminalcem, bitangom i izdajnikom Srbije“, rekao je Bjelogrlić i istakao da Antonijević koristi svaku priliku da ga diskredituje.

Na pitanje punomoćnika oštećenog da li je Antonijeviću poslao mejl u kojem mu je ponudio mito, Bjelogrlić je rekao da nikada nije poslao mejl takve sadržine.

Toksikološki nalaz

Sudija je optuženom postavila nekoliko pitanja, između ostalog i koliko pića je popio na dan incidenta.

Bjelogrlić je izjavio da se ne seća, ali je njegov branilac Goran Draganić ukazao da u spisima predmeta postoji toksikološki nalaz. 

U toksikološkom nalazu, kako je predočila sudija, navedeno je da je Bjelogrlić bio negativan na psihoaktivne supstance, a da je u organizmu imao 0,13 miligrama alkohola.

Naredno suđenje 24. januara 2024. godine

Bjelogrlićev branilac je sudu predložio da se obrati Visokom savetu sudstva jer, kako tvrdi, javni istupi pojedinih političara u vezi sa optuženim, indirektno utiču na nesmetano vođenje ovog postupka. 

Sledeće suđenje zakazano je za 24. januar naredne godine, s obzirom ba to da Antonijević, koji treba da bude saslušan u svojstvu oštećenog, nije u Srbiji i vraća se posle novogodišnjih praznika. 

Slučaj iz Niša delegiran u Beograd

Istraga o ovom slučaju najpre je sproveđena u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci, svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je 26. novembra 2021. podnelo optužni predlog protiv Bjelogrlića u kom se navodi da je 23. avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario Antonijevića u niškom hotelu „Ambasador“.

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje. 

Oba reditelja boravila su u Nišu u avgustu 2021. tokom manifestacije 56. Filmski susreti.

(RTS)


Ostavite komentar