Beogradski aerodrom ponovo otvoren – dojave o bombama bile lažne

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ ranije večeras, privremeno je obustavio saobraćaj zbog dojave o bombi koju je dobio pilot na jednom letu pre poletanja. Kako je potvrđeno za RTS u MUP-u Srbije dojava je bila lažna.

Nakon što je dobio dojavu o bombi pilot je pozvao policiju. Svi putnici su bezbedno evakuisani, nakon čega je usledio kontradiverzioni pregled aviona.

Incident se dogodio pre poletanja na pisti, oko 19.15 časova. Iz MUP-a Srbije je za RTS potvrđeno da su dojave i bombi bile lažne.

Više letova koji su u vreme incidenta trebali da slete na beogradski aerodrom preusmereni su na najbliže aerodrome u regionu.

Wizz Air: Na letu iz Beograda za Barselonu dojava o bombi, svi su evakuisani

Aviokompanija „Wizz Air“ potvrdila je da je na njenom letu iz Beograda za Barselonu primljena dojava o bombi, zbog čega su svi putnici i članovi posade evakuisani.

„Wizz Air“ potvrđuje da je let 4115 iz Beograda za Barselonu dobio anonimnu pretnju o eksplozivnoj napravi u avionu dok se spremao za poletanje. Avion se odmah vratio na udaljeno mesto na beogradskom aerodromu, gde su svi putnici i članovi posade bezbedno evakuisani“, navodi se u saopštenju kompanije.

Dodaje se da su putnici prevezeni do terminala i da im je obezbeđeno osveženje.

„Nadležni organi sprovode sve neophodne provere i utvrđene protokole. Sigurnost i bezbednost putnika i posade je najveći prioritet Wizz Air-a“, ističu iz kompanije.

Prethodno su iz crnogorskog „Er Montenegra“ saopštili da je pilot njihovog aviona dobio dojavu o bombi na beogradskom aerodromu.

(RTS)