Albanci pretukli srpskog mladića u Gračanici

Strahinju Petrovića je, kako je rekao za RTS, u vožnji pretekao crni BMV karavan i blokirao mu put. Kaže da nije upamtio punu registarsku oznaku automobila, ali da je video tablice sa početnim brojem 01, što ukazuje da je vlasnik automobila iz prištinskog okruga.

„Napadači su bili jedan stariji čovek do 40 godina i on je vozio automobil, druga dvojica su imala do 20 godina. Krenuo je prema meni, vikao je, ja sam ga pitao koji je problem. On me je iz sve snage šakom udario po glavi. Kada sam došao pri sebi video sam da su tu još dvojica sa njime i oni su hteli da me udaraju što više“, ispričao je Petrović.

Kada se pribrao i uspeo da dođe svesti, video je dve devojke koje su se ubeđivale sa napadačima i odvukle ih u automobil, koji se potom udaljio sa mesta događaja.

Strahinji je u pomoć pritekao Srbin iz Dobrotina koji je o čitavom slučaju obavestio policiju. Ukazana mu je pomoć na odeljenju Hirurgije u Gračanici odakle je prebačen u Kosovsku Mitrovicu.

Kaže da nikada nije imao nikakvih problema sa Albancima, da izbegava konflikte i da je razlog napada na njega mogao da bude jedino to što vozi automobil sa KG tablicama.

Iako je slučaj prijavio policiji, ne veruje da će napadači biti otkriveni i procesuirani.

Petrović sa dvojicom mlađe braće živi u Gračanici. U tragičnoj nesreći su izgubili roditelje, a o njima se stara stric.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike