„Srbijagas“ i grčka „DEPA“ potpisali memorandum o razumevanju

Tim dokumentom utvrđuju se okviri za buduću saradnju dve kompanije u obasti snabdevanja odnosno kupoprodaje prirodnog gasa, optimizacije korišćenja transportnih kapaciteta i mogućnosti korišćenja kapaciteta LNG terminala u Grčkoj, kao i u pogledu skladištenja prirodnog gasa i budućih kapitalnih investicija u ovoj oblasti.

Memorandum su potpisali generalni direktor JP „Srbijagas“ Dušan Bajatović i generalni direktor grčke kompanije „DEPA“ Konstantinos Ksifaras.

Pre potpisivanja memoranduma, održan je radni sastanak delegacija Srbijagasa i DEPA, kojem su prisustvovali najviši predstavnici menadžmenta dve kompanije.

JP „Srbijagas“ je preduzeće u stopostotnom vlasništvu Republike Srbije, uvoznik prirodnog gasa u srpski gasovodni sistem i ima dugogodišnje iskustvo u oblasti snabdevanja, transporta, distribucije, prodaje i skladištenja prirodnog gasa u gasovitom obliku.

DEPA je kompanija u većinskom vlasništvu države Grčke, uvoznik je prirodnog gasa u gasovitom i utečnjenom stanju u grčki gasovodni sistem, uključujući i LNG terminal. Ima dugogodišnje iskustvo u oblasti snabdevanja transporta, distribuije i prodaje prirodnog gasa u gasovitom i utečnjenom stanju.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike