Predsednik Srbije najavio da Sokobanja dobija novu saobraćajnicu i uključenje na auto-put

Sa Vučićem su u poseti i ministri Husein Memić, Irena Vujović, Jelena Tanasković, Goran Vesić i Tomislav Momirović.

Vučića je ispred letnje pozornice, na kojoj je zakačen veliki transparent „Srbija sanja i snove ostvaruje“, dočekao veliki broj građana.

Ministar turizma Husein Memić je rekao danas za Tanjug, uoči Vučićeve posete, da je Sokobanja prva srpska turistička destinacija po broju noćenja sa više od 760.000 godišnje.

„Sve ono što se radi zahvaljujući predsedniku, auto-putevi, saobraćajnice, dovodi do unapređenja i novih ulaganja u banjski turizam“, rekao je Memić.

Predsednik Opštine Sokobanja Miodrag Nikolić rekao je uoči Vučićeve posete da je ta banja na Sajmu turizma privukla pažnju predsednika, jer je već dve godine prva po broju noćenja.

Dodao je da se nada da će Vučić pomoći da se turistička ponuda Sokobanje i pored toga unapredi i podigne na viši nivo.

Nikolić je istakao da je Sokobanja prepoznatljiva po zaštićenoj prirodi „koja je stavljena u funkciju turizma“, sa više od 35 izletišta, a da retko koje mesto može da se pohvali da u svojoj okolini ima četiri planine, jezero i uređenu reku.

Istakao je da će Vučića upoznati sa asortimanom organskih proizvoda po kojima je Sokobanja poznata. Planirano je da, Vučić posetu Zaječarskom okrugu nastavi na planini Rtanj, gde će obići završne radove na proširenju kapaciteta hotela „Ramonda“, zatim će u Knjaževcu obići poljoprivredne plantaže i razgovarati sa voćarima. Nakon toga planirano je da poseti postrojenje fabrika za proizvodnju nameštaja „Mobi“.

Posetu Zaječarskom okrugu, predsednik Srbije će završiti u Svrljigu nakon obilaska destilerije „Blagojević“. Predsednik je ranije najavio da će krenuti u obilazak Srbije i da će do kraja godine obići svih 25 okruga, a do sada je obišao Pčinjski, Sremski i Raški okrug.

(RTS)