Poreznici zatvorili 66 objekata, najviše na Saboru trubača i na Tešnjarskim večerima

Na vrlo posećenim manifestacijama poput Sabora trubača u Guči, Nišvila u Nišu, Tešnjarskih večeri u Valjevu i Dana piva u Zrenjaninu, izvršeno je 19 kontrola i zbog utvrđenih nepravilnosti u 16 slučajeva izrečena je mera zabrane obavljanja delatnosti, navodi Poreska uprava. 

U Guči i Valjevu zatvoreno je po pet objekata, u Zrenjaninu četiri i u Nišu dva.

I Poreske uprave kontinuirano sprovode brojne kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja u skladu sa propisima koji se odnose na novi model e-fiskalizacije.

Kontrolama su tokom ove godine obuhvaćeni i obveznici koji učestvuju na brojnim turističkim, kulturno-umetničkim, gastronomskim i sajamskim manifestacijama.

Poreska uprava ističe da, zahvaljujući alatima novog modela fiskalizacije, raspolaže svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Srbiji.

Na taj način su, kako se saopštava, uz primenu analize rizika i ciljanih kontrola, u mogućnosti da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze. 

Pozivaju se svi obveznike fiskalizacije da poštuju poreske propise koji regulišu izdavanje fiskalnih računa prilikom prometa roba i usluga i na taj način izbegnu nepotrebne kontrole i kazne.

(RTS)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike