Popović: Otvaranje kancelarije italijanske razvojne banke CDP u Beogradu značajna potvrda saradnje

Darko Popović je rekao da je Italija jedan od najzanačajnijih spoljnotrgovinskih partnera i investitora Srbije, čije kompanije ovde zapošljavaju više od 50.000 radnika.

Potvrda važnosti saradnje dve zemlje govori i činjenica da je kancelarija CDP prva izvan Evropske unije, koja će iz Beograda pokrivati ceo region Zapadnog Balkana, rekao je Popović, napominjući da je bilo potpuno prirodno da saradnju u Srbiji ostvare sa najvećom italijanskom i najvećom bankom u Srbiji – Bankom Inteza.

Nama je čast, dodao je on, što su svoje kancelarije otvorili u sedištu naše banke.

Popović je rekao da je saradnja sa CDP, u prvom koraku, ostvarena ugovorom o kreditnij liniji namenjenoj malim i srednjim preduzećima za projekte energetske efikasnosti, koja svoju glavnu prednost ima u dugim rokovima otplate i subvencionisanom kamatnom stopom.

Kroz ovu saradnju, Banka Inteza proširuje svoju paletu usluga i potvrđuje da je najveći partner internacionalnih finansijskih institucija, sa kojima smo do sada realizovali saradnju koja premašuje 1,8 milijardi evra, rekao je Popović.

Popović dodaje da je ugovor o novoj kreditnoj liniji potpisan u četvrtak, pa je ona klijentima dostupna već od danas, dok je kamatna stopa subvencionisana i do četiri odsto.

(RTS)


Ostavite komentar